Lacrosse

Lacrosse is een snelle bal/sticksport die eigenlijk het best uit te leggen is als: hockey door de lucht. Afkomstig van de Noord-Amerikaanse/Canadese indianen, is lacrosse inmiddels gemoderniseerd en heeft deze spectaculaire sport zich over de hele wereld verspreid. Er spelen echter nog maar weinig mensen lacrosse in Nederland. En dat gaat zeker veranderen. Wij willen aan de wieg staan van toplacrosse in Amersfoort en de rest van Nederland!

Hoe speel je lacrosse?

Zoals net al werd genoemd lijkt lacrosse een beetje op: hockey door de lucht. Het komt er op neer dat je de bal overspeelt door de lucht of zelf meeneemt in je ‘crosse’ (je lacrosse-stick) en in het doel van de tegenstander probeert te krijgen. Naast de vaardigheden om de bal onder controle te krijgen en te houden, spelen ook fysieke inzet, samenspel en strategie een belangrijke rol.

Voor wie?

Er bestaan eigenlijk 2 varianten: het mannen- en het vrouwen lacrosse. Het mannenlacrosse is een full-contact sport, zodat bescherming (helm, handschoenen, elleboog en bovenlichaam pads) noodzakelijk is. Ondanks dat het fysiek er erg ruig aan toe lijkt te gaan, komen blessures daarom nauwelijks voor. Het vrouwenlacrosse is geen full-contact sport; de spelregels zijn anders en daarom is bescherming niet nodig (bitje is wel verplicht, beschermende brillen – goggles – zijn optioneel). Voor de jeugd gelden afgeleide spelregels, waar het accent nog veel meer ligt op veiligheid.

Verder maakt de leeftijd voor ons niet uit, jong en oud kan meedoen! Geïnteresseerd? Klik dan eens op onze pagina: meedoen.