AMHC Hockey

De Amersfoort Alligators maken als lacrosse-sectie deel uit van AMHC en gebruiken als zodanig de faciliteiten op het AMHC terrein. Wij zijn er dankbaar voor bij de sportieve AMHC gemeenschap te horen en hopen op vruchtbare jaren met elkaar waarbij wij elkaar kunnen versterken in ledengroei, maar vooral sport- en speelplezier!

De Amersfoortse Mixed Hockeyclub (AMHC), opgericht in 1912, is één van de twee hockeyverenigingen in Amersfoort en tevens de grootste sportvereniging in de gemeente Amersfoort.

In de Regio Eemland onderscheidt de vereniging zich als een grote, gezellige club met hockeyprestaties op hoog niveau. Wekelijks beoefenen meer dan 1500 leden al dan niet in competitieverband hun favoriete hockeysport.

De club beschikt op het recreatiegebied Birkhoven, nabij het Dierenpark Amersfoort en het Bosbad, over één van de mooiste sportlocaties van Amersfoort. Het complex omvat momenteel vijf kunstgrasvelden (waaronder een waterveld), een miniveld en een multifunctioneel clubhuis vanwaar men over het gehele terrein uitkijkt.

De vereniging stopt veel tijd en energie in haar jeugdafdeling die daardoor goed presteert. De eerste jeugdteams spelen doorgaans landelijke of IDC-I (Inter District Competitie). Naast aandacht voor het spelniveau wordt er bij de jeugd ook veel aandacht geschonken aan het spelplezier.

Ook de seniorenafdeling mag er wezen. Een beetje afhankelijk van het seizoen komen er in senioren competitieverband 5 dames- en 5 herenteams voor de AMHC uit. Heren I speelt daarbij in de overgangsklasse en Dames I zeer verdienstelijk in de 1e klasse. Daarnaast zijn er 5 veteranenteams, 4 veterinnenteams en 4 enthousiaste trimhockeygroepen. AMHC heeft ook een afdeling G-hockey voor iedereen vanaf 7 jaar, bij wie de verstandelijke beperking van dien aard is, dat meedoen met leeftijdgenoten in het reguliere hockey problematisch is.

AMHC bevindt zich in een transitieproces om uit te groeien tot een zogeheten brede sportvereniging.
De eerste stap is daartoe reeds gezet. Er is een sport BSO van de SKON in het nieuwe clubhuis gehuisvest.

Daarnaast is op sportpark Birkhoven de Hondensportvereniging Amersfoort gehuisvest en zij maken zo nu en dan gebruik van het multifunctionele clubhuis.

In 2012 is AMHC gestart met een nieuwe, aan hockey verwante sport: Lacrosse. Deze uit Noord-Amerika afkomstige sport is een mengeling van (ijs)hockey, basketbal, American Football en hurling.

Maar ook andere gebruikers hebben inmiddels de weg naar het multifunctionele clubhuis gevonden.
Dankzij de goed geoutilleerde keuken en de uitstekende toegankelijkheid voor minder validen functioneerde het clubhuis tijdens de nationale ouderendag als een echt pannenkoekenrestaurant.

Amersfoortse Mixed Hockey Club, AMHC